fbpx

SpotCast deelt dit artikel omdat het een interessant overzicht biedt van verschillende videostijlen en prijzen zoals die door anderen gehanteerd worden. 

10 populaire stijlen om als start up je demonstratievideo te maken

 

10 populaire stijlen om als start up je demonstratievideo te maken

Naast het pitchen van je start up kan je natuurlijk er ook voor kiezen om een demonstratie video te produceren. Hiermee kom je niet alleen krachtig over maar zorg je er ook voor dat je product wereldwijd te bekijken is. Eén nadeel het kost alleen tijd en moeite en soms ook veel geld.

Wanneer je eindelijk besloten heb om een demonstratievideo te maken om je start up te promoten word je geconfronteerd met de verschillende stijlen waar je uit kan kiezen.

Grumo Media (@GrumoMedia) specialiseert zich in het maken van demonstratievideos voor bedrijven

Hieronder hebben wij 10 van de meest populaire stijlen gevonden voor een start-up promo video.

  1. 2D Animatie

2D Animatie is een van de meest populaire start up video stijl omdat het relatief simpel en betaalbaar is. De prijzen variëren tussen €3.000 en €7.000 per minuut.

5D Animatie

5D Animatie combineert 2D en 3D elementen in de zelfde animatie. Soms zie je ook dat er gekozen is om 2D elementen te animeren in een 3D omgeving om de animatie wat meer diepgang te geven. De prijzen variëren tussen €5.000 – € 12.000 per minuut.

  1. 3D Animatie

In 3D animatie zijn de meeste elementen drie dimensionaal wat ervoor zorgt dat de animatie complexer er uit ziet en uiteindelijk ook meer kost. De prijzen variëren tussen €7.000 en €27.000 per minuut.

  1. Live

Bij live geschoten demonstratie videos is al het beeldmateriaal geschoten met een video camera in de ‘realiteit’. Sommige titels of effecten zijn toegevoegd in de productie om het eindresultaat te optimaliseren. De factoren die komen kijken bij het live schieten van je demonstratie zoals acteuren, locaties en de filmcrew zorgen ervoor dat live demo videos erg duur zijn, maar dan heb je ook wat. De prijzen variëren tussen de €3.000 tot wel €70.000 per minuut.


  1. Infographic

Infographic demo videos zijn 2D animaties waarbij de kunst ligt op de typografie. Woorden, nummers en beelden worden in een vloeiende beweging in beeld gebracht. De prijzen variëren tussen de €3.000 en €12.000 per minuut.

Hier is een origineel voorbeeld van een infographic music video, op basis van Kinetic Typography.

  1. Screencast

Veel start ups kiezen ervoor om hun eigen screencasts te maken omdat het de meest goedkope manier is om een demonstratievideo te produceren. De prijzen variëren tussen €0 en €500 per minuut. Het enigste wat je nodig hebt is een softwareprogramma om je beeldscherm op te nemen zoals Camtasia of Screenflow en een microfoon. Met wat geduld en verbeeldingsvermogen kan je ze heel cool en effectief maken.

  1. Live Stop Motion.

Live Stop Motion demonstratiesvideos zijn de meeste saaie demonstratievideos om te produceren. Elke frame is los gefotografeerd zodat de scene tussen de takes in gevormd kunnen worden. Het kan wel weken duren om 1 minuut te produceren maar het eindresultaat kan geweldig zijn. De prijzen variëren van €17.000 tot €37.000 per minuut.

  1. Digitale Stop Motion

Dit werkt hetzelfde als de Live Stop Motion alleen gebeurd alles in een digitale omgeving. De prijzen variëren van €7.000 tot €27.000 per minuut.

DezeDropBox video gebruikt een combinatie van stop motion geanimeerde fotomaterialen en een 2D motion graphics.

  1. Whiteboard

RSA Animate heeft de stop motion whiteboard demonstratievideos wereldwijd bekend gemaakt met hun prachtig getekende inspiratievolle stukken. Prijzen variëren van €27.000 tot € 70.000 per minuut.

10. Telefoon/ Tablet App

Met miljoenen iPhones, Android, iPad and smartphone and tablet apps beschikbaar de behoefte om demonstratievideos rondom dit fenomeen in te zetten is de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen.

Hieronder een simpele iPhone app demonstratie video. De prijzen variëren van €1.600 tot €4.000 per minuut.

En hier is een app demonstratievideo dat sterke live actie componenten heeft. (De prijzen variëren van € 4.500 tot € 12.000 per minuut)

 

Origineel artikel staat op : https://inhollandhandshake.wordpress.com/2014/10/17/10-populaire-stijlen-om-als-start-up-je-demonstratievideo-te-maken/
Show Buttons
Hide Buttons
NederlandsEnglish
WhatsApp chat